Corona update 21 April


Beste tennissleden

 Voor de jeugd is er goed nieuws, de senioren moeten nog iets langer wachten.

 Samenvatting nieuwe maatregelen.

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Dat betekent dat wij beperkt open mogen voor tennissen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. Over hoe dat precies in zijn werk gaat wordt deze week nog met onze trainers, de NOC-NSF en de gemeente nadere richtlijnen opgesteld. De jeugdtrainers Manon en Nathalie gaan de jeugdleden nog deze week benaderen voor de tennislessen vanaf volgende week.

De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar en toernooien zijn t/m 14 juni niet mogelijk.

 Competities verplaatst naar najaar

De verlengde maatregelen tot 20 mei en de uitspraken van Rutte met betrekking tot langzaam versoepelen hebben gevolgen voor de competitie. Dit betekent dat de Voorjaarscompetitie (VJC) niet kunnen starten in het weekend van 9/10 mei en ook een startdatum voor de zomer niet realistisch is. In de optimale vorm waarin we de competitie graag willen ervaren zit de Voorjaarscompetitie er voorlopig niet in. Ook niet als de maatregelen steeds iets soepeler worden en we gefaseerd weer stap voor stap meer mogen tennissen op het park.

Daarom heeft de KNLTB besloten de VJC te verplaatsen naar het najaar, waarmee we hopelijk recht kunnen doen aan de ons zo bekende en geliefde competitiesfeer. De competitie is het hoogtepunt van tennisseizoen voor veel tennissers en verenigingen, want het clubleven bloeit daardoor op. Daarnaast is het voor veel spelers belangrijk voor de sociale contacten en is het een bron van inkomsten voor onze vereniging. Maar ook hier geldt, we moeten afwachten en hopen dat de maatregelen het tegen die tijd toe laten zo’n omvangrijke competitie te spelen.

Meer informatie over het verplaatsen van de competities volgt deze week. De details over de inschrijvingen  voor de competities in het najaar volgen uiterlijk half mei. Denk dan aan definitieve speeldata, opgave van teams, etc.

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?

Het verlengen van de maatregelen en het gefaseerd weer gaan tennissen heeft ook invloed op de toernooien. Vooralsnog is besloten om alle toernooien t/m 14 juni te annuleren.

Ondertussen is de KNLTB al wel bezig met een stappenplan hoe we langzaam kunnen opstarten met toernooien in de 1.5 meter samenleving, bijvoorbeeld eerst een dagtoernooi (enkelspel). Ik stel me voor dat we beginnen met een toernooi puur voor onze eigen leden.

Jeugd t/m 18 jaar

Vanaf volgende week kan er weer getennist worden door de jeugd t/m 18 jaar. De trainers Manon Egberink (tel 06-505058550) en Nathalie van Wingerden (06-14676742) nemen nemen deze week contact op met de lesgroepjes over de speeltijden. Zijn er jeugdleden die nu geen les hebben dan verzoek ik die contact op te nemen met deze trainers om ook voor hen de mogelijkheid te scheppen om te kunnen tennissen.  

 

Het park

Ondertussen werkt het onderhoudsteam voor het park driftig aan het weer speelklaar maken van de gravelbanen en een frisgroene  aankleding van het park. Dus zodra we weer mogen gaan we ook echt los.

 

Info en vragen

 

Heb je vragen of heb je anderszins hulp nodig het bestuur staat voor jullie klaar.

 

Namens het bestuur

 

Hans Lubbers

Secretaris Timmersweide

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *