ANDRE MAAKT FLUITEND DE BANEN SPEELKLAAR 1


Wie een Tubantia abonnement heeft kan het al gelezen hebben. Voor wie dit niet heeft hier het artikel over André van Wietmarschen in de krant van maandag 16 januari jl.
“André van Wietmarschen komt van tennisclub OTC, die in 2008 met HOLEC fuseerde tot TV Timmersweide. Hij speelt bij Timmersweide, doet er het baanonderhoud, is manusje-van-alles en altijd in voor een geintje. Zijn club riep hem uit tot vrijwilliger van het jaar. 
Waarom is Timmersweide de ideale club voor jou?
“Wij zijn de gezelligste tennisvereniging van Hengelo. Voorzitter Bert Maring bedacht die kreet. Klopt als een bus. Je hebt hier geen clubjes in clubjes, wij zijn 1 grote groep. Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld. Als je 35 jaar bij een club zit dan krijg je dat.”
Jij neemt mensen met een stalen gezicht in de maling.
“Ja, ik riep eens dat alle scoreborden van de club waren gestolen. Had ik ze verstopt. Je had de reacties moeten zien. We zijn hier op donderdagochtend met een man of twaalf. Eerst spelen we, dan doen we het baanonderhoud. Het is een geweldige club mensen, heel divers. Er zitten twee voormalige horeca-bazen bij, een oud-leraar, iemand die in de reiswereld werkte. allemaal pensionado’s. Tennissen kun je je leven lang doen. Ik ben met mijn 72 jaar nog fit. Net als mijn broers en zussen, geluk met de genen dus.”
Wat doe je bij de club?
“Alle mogelijke klussen. Een muurtje metselen, schilderen, daken en regenpijpen vernieuwen, bankjes onderhouden, banen vegen. Krassen noemen we dat. Eerst maak je krassen in de baan, dan ga je er met de rubbers over en maak je alles weer glad. Oplossingen verzinnen voor technische problemen vind ik leuk.”
Federer, Nadal of Djokovic?
“Federer, een man met techniek en passie. Ik heb 2% van Federer, schat ik. Best veel nog? Doe dan maar 1,5%.”
Mag een manusje-van-alles van een sportclub met pensioen?
“Nee, echt niet. Wil ik ook niet. Als mijn vrouw Everliene straks stopt met werken ga ik minder bij de club doen. Maar helemaal weg bij Timmersweide? Gaat niet gebeuren. Straks mogen we de banen weer prepareren, voor de voorjaarscompetitie. Prachtig werk. Als er toernooien zijn maken we het park schoon. Trekken we de netten mooi strak. Ons open toernooi in september duurt 14 dagen. Van oudsher is dat zo. We zijn dan met 20 man in de weer. Meestal werken we in groepjes van twee. Gezellig toch? Ik zou het voor geen goud willen missen….”


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “ANDRE MAAKT FLUITEND DE BANEN SPEELKLAAR